A kormánypárti sajtó berezelt néhány gimnazistától

Soros megkezdte a háborút, a kormánypárti lapok legalábbis ennek tudják be, hogy néhány diák cipősdobozokat hordana az Emmi épülete elé.

MN
2017. 09. 14. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész pályás letámadást indított csütörtökön a kormánypárti sajtó a Független Diákparlament ellen, és leleplezőnek szánt cikkekben írják meg, hogy a diákszervezet a Soros-hálózat megbízásával kormányellenes tüntetésre készül.

A riadóláncot csütörtök reggel a Magyar Idők indította, honlapjukon pártállami időket idéző hangvételű cikkben reggel írtak arról hogy „a baloldali radikálisok befolyása alatt álló szervezet péntek délutánra hívta legmegbízhatóbb híveit Soros György magánegyeteme, a Central-European University (CEU) elé, ahonnan a tüntetők az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé vonulnának. Ott, a Pink Floyd után szabadon, cipősdobozokból falat készülnek emelni, amely mellett gitáros kísérlettel elénekelnék a kultikus rockegyüttes Another Brick in the Wall című számát – politikailag aktualizált szöveggel” – számol be a várható eseményekről a Magyar Idők.

A tüntetők egyébként azért vonulnak az Emmi elé, hogy bemutassák néhány javaslatukat, amiket a minisztérium korábban válasz nélkül hagyott.

A lap – kapcsolódási pontok, bizonyítékok felmutatása nélkül – azt is hangsúlyozza, hogy a független diákparlamenterek egyik szellemi mentora, Schilling Árpád „a Soros-hálózat által tízmilliókkal kitömött Krétakör alapítója, aki az utóbbi időben trágár és erőszakra buzdító kijelentéseivel hívta fel magára a figyelmet”. A Magyar Idők ezzel gyakorlatilag tovább viszi a Németh Szilárd által csütörtökön felemelt szálat – a Fidesz alelnöke ugyanis egy nemzetbiztonsági bizottsági ülés után nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte Schillinget és Vágó Gábor, Gulyás Márton ellenzéki aktivistákat, ezzel ráadásul minősített adatokat szivárogtathatott ki.

A(z ellen)forradalmi hevületet a 888.hu is átvette: arról írnak, hogy megkezdődött a forró ősz, Soros György riadót fújt, pénteken indul a rendbontás – aztán két bekezdésen belül leleplezik magukat és a diákparlament tervét, és beszámolnak a cipősdoboz-akcióról.

Sőt, a cikk szerzője, Oláh Gellért tovább megy a mítoszrombolásban: pár sorral lejjebb már pattanásos, fontoskodó tiniknek nevezi a szervezőket, akik nem reprezentálnak senkit.

Így aztán tényleg nehéz eldönteni, hogy most Soros György arctalan rohamosztagosaitól kell tartanunk, vagy csak egy amatőr diákmegmozdulás várható Budapesten, az Akadémia utcában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.