A metrófelújítás miatt még több buszsofőr kell a BKV-nak

Már most is nagy a munkaerőhiány.

MTI
2017. 09. 04. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M3-as metró rövidesen kezdődő felújítása miatt újabb buszsofőrök kellenek majd a BKV-nak, ahol az optimálisnál már most is kevesebb számú autóbusz-vezető van, noha a hiány még nem veszélyezteti a működést – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Még nem tudni, pontosan hány autóbuszsofőrre lesz szüksége a BKV-nak a metrópótló járművek miatt, de már dolgoznak a Budapesti Közlekedési Központnál a hálózat, illetve a menetrendek kialakításán – közölte a lappal a BKV Zrt. A társaság intenzív, járművezetőket kereső hirdetési kampányának eredményeként az utóbbi hetekben egyre többen érdeklődnek állásajánlatuk, illetve tanfolyamaik iránt.

A BKV Zrt. mintegy 2100 főállású autóbusz-vezetőt foglalkoztat. A vállalat a jelenlegi feladatok ellátásához elégséges – bár szigorú értelemben véve az optimálisnál kevesebb – számú buszsofőrrel rendelkezik. A cég a megrendelt szolgáltatást túlóra-elrendeléssel, illetve egyéb intézkedésekkel maradéktalanul teljesíti – fogalmazott BKV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.