A Soros-tervről indít újabb konzultációt a kormány

Orbán Viktor a zsinórban harmadik választási győzelemre készül, az ellenzéket szerinte kívülről mozgatják.

MN
2017. 09. 13. 20:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről – írta szerda este az Origo a Fidesz és a KDNP velencei frakcióüléséről szóló cikkében. Az Orbán Viktor: Ha harmadszor is nyerünk, a Soros-terv elbukik című írás szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, „kívülről mozgatják őket”.

Az Európai Unió Bírósága döntéséről a kormányfő azt mondta, hogy a „Soros-terv jelenti az igazi veszélyt”. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni , idézi a cikket az MTI is. Az EUB a magyar és szlovák kvótakeresetet utasította el  – Pozsony elfogadta az uniós döntést, a magyar kabinet azonban tovább harcol ellene.

„Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik” – jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülésen. Mint az Origo hozzátette, a  miniszterelnök szerint a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. 

A háromnapos kihelyezett frakcióülés miatt lényegében hermetikusan lezárták a velencei Velence Resort & Spa hotelt. A kormánypárti képviselők, államtitkárok és olyan vendégek, mint például Schmidt Mária, már kora délutántól érkeztek a szállodába. Kérdezni nem lehetett tőlük, az újságírók nem közelíthették meg az épületet – a kormányközeli Origo azonban így is közvetíteni tudta Orbán Viktor szavait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.