Az LMP Fegyelmi Bizottsága elé kerül Ungár Péter botránya

A párt szerint a politikus etikai vétséget követett el.

MN
2017. 09. 13. 5:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP Etikai Bizottsága megállapította, hogy Ungár Péter etikai vétséget követett el, így az ügyet a párt Fegyelmi Bizottsága elé terjesztik – tudta meg a 444.hu. Ez a bizottság azt vizsgálja, történt-e fegyelmi vétség, és ha úgy ítéli meg, hogy igen, meghatározhat valamilyen retorziót is a politikussal szemben.

A 24.hu LMP-s forrásokra hivatkozva azt írja, a politikus megrovást fog kapni, aminek nincs konkrét következménye, csak megdorgálják.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját a biztonsági őrök dobták ki Momentum által rendezett Nyitás Fesztiválról: az LMP elnökségi tagja befeküdt más sátrába ittasan, majd hiányos öltözetben szedték ki egy patakból. A Momentum szóvivője is megerősítette lapunknak azt a több szemtanú által egybehangzóan tett állítást, hogy Ungár minősíthetetlenül viselkedett. A politikus ezért valamennyi momentumos rendezvényen nemkívánatos vendégnek számít.

Ungár Péter később nyilvánosan bocsánatot kért, és azt írta, kész személyesen is elnézést kérni azoktól, akik viselkedését zavarónak találták. Az LMP-s politikus egyébként maga kérte az etikai vizsgálatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.