Az LMP kampányát segítheti Ron Werber

Ungár Péter elnökségi tag szerint az együttműködés azt mutatná, hogy pártja Orbán Viktor legerősebb kihívója.

MN
2017. 09. 05. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy valószínűséggel a mi kampányunkat fogja majd segíteni. Erről az elnökségünk a napokban dönt. Én nagyon jó szakembernek tartom, akinek a tanácsait hasznos lenne meghallgatnunk” – nyilatkozta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a 168 Órának adott interjúban Ron Werberről, az egykor az MSZP kampányát levezénylő izraeli tanácsadóról.

A kérdésre, hogy Werbert a kormánysajtóban a gyűlölet karmestereként emlegetik, az LMP-s politikus azt mondta: „nevetséges”. Szerinte „Magyarországon csak egy ember van, aki a gyűlöletkarmester címet kiérdemelheti, őt pedig Orbán Viktornak hívják”.

Az Azonnali.hu pedig Ron Werbert kereste meg, aki csak annyit mondott: Szél megbízható, és tudja, mit beszél.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja az mti-nek megerősítette az azonnali.hu-nak elmondottakat: az LMP egyeztetéseket kezd Ron Werber kampánytanácsadóval. A politikus közölte: konkrét döntést még nem hoztak a felek, szerződést még nem kötöttek. Kijelentette ugyanakkor:\" az, hogy ez a nemzetközileg elismert szakember, aki az ellenzéket 2002-ben győzelemhez vezette, kapcsolódna az LMP-hez, azt mutatja, hogy mi vagyunk Orbán Viktor legerősebb kihívói.\"

Ron Werber megosztó személyiség, irányításával az MSZP kezdett először totális negatív kampányba Magyarországon, 2002-ben. A Fidesz el is vesztette a választást. Vereségüket azzal magyarázták, hogy bár jól kormányoztak, Ron Werber vezetésével a szocialisták gyűlöletkampányt folytattak, így nem tudtak érvényesülni a kormányzás eredményei. Werber tanácsára az MSZP aktivistái az utcán toborozták a szimpatizánsaikat, személyesen győzködték választóikat, és adatokat gyűjtöttek róluk. Ez a módszer akkoriban szokatlan volt a kampányban, ekkor használták ugyanis először a szavazókról összegyűjtött, a mozgósításhoz elengedhetetlen listát.

Werber végül 2014-ben összekülönbözött Molnár Zsolttal, a szocialisták kampányfőnökével. Majd az Indexen keresztül azt üzente az MSZP-s politikusnak: „Molnár minden egyes nap adjon hálát, amikor ő, Ron Werber nem nyitja ki a száját.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.