Az OBH elnöke tagadja, hogy ismerné Osztert

Bíróság elé idézték Handó Tündét, miután a színész büntetőügyében felmerült a neve.

Lándori Tamás
2017. 09. 06. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúvallomást tett Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke abban a büntetőeljárásban, amelyben befolyással üzérkedéssel vádolják többek között Oszter Sándor színészt és Busch Béla ügyvédet, egyetemi tanárt.

Handó úgy keveredett az ügybe, hogy a vád szerint Oszter a köztük fennálló bizalmas viszonnyal is hetvenkedett egy adócsalással vádolt férfiismerősének, azt sugallva, befolyása révén el tud intézni néhány dolgot a bíróságokon. A nyomozás során lefoglalt

határidőnaplójában meg is találtak egy bejegyzést, mely szerint a vádbeli időszakban találkozója volt az OBH elnökével. 

Fentiek miatt a bíróság szükségét látta, hogy Handó Tünde maga is beszámoljon arról, milyen kapcsolatban áll az utóbbi időben botrányt botrányra halmozó színésszel. A hivatal vezetőjét szerdára idézte a Budapest Környéki Törvényszék, ő azonban kérte, a fő eljárási szabálytól eltérően hadd tehessen írásban vallomást. Az eljáró tanács ezt engedélyezte, így az illusztris tanúnak nem kellett személyesen megjelennie a tárgyalóteremben, vallomását a tanácsvezető bíró, Holdampf Gusztáv felolvasta.

Handó kerek perec kijelentette, nem ismeri személyesen Oszter Sándort,

sosem találkoztak, még telefonon sem beszéltek – sem a jelenleg tárgyalt, sem más ügyben. 

Handóval ellentétben Cserni János volt törvényszéki bírónak és Vaskuti Andrásnak, a Kúria bírájának jövő héten meg kell jelenniük tanúként, noha Cserni is kérelmezte az írásbeli vallomástétel engedélyezését. A vádirat szerint Vaskutira egyetemi kollégája, Busch Béla hivatkozott befolyásos kapcsolataként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.