Benyújtották a javaslatot, tényleg nevet változtathat Csongrád megye

A hatálybalépési időpont 2020. június 4. lenne.

MTI
2017. 09. 04. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csongrád-Csanád megye székhelye is Szeged lenne. A tényleges névhasználatra Lázár János önálló hatálybalépési időpontot javasolt: 2020. június 4-ét.

Lázár János a határozati javaslat indoklásában azt írta: a földrajzi nevek a magyar nyelv és történelem számos – esetenként sok száz éves – emlékét őrizték meg. A miniszter szerint a „történetileg kialakult, a helyi lakosság által is széles körben ismert és elfogadott neveket nem túlzás kulturális örökségnek tekinteni”.

Ebből kiindulva merült fel Csongrád megye nevének megváltoztatása – tette hozzá. Emlékeztetett, hogy a Csongrád megyei önkormányzat közgyűlése határozatában támogatta a névváltoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.