Demcsák Zsuzsa csak a legfontosabb kérdést nem tette fel Rogánnak

A Híradóban szembeállították a pénzért letelepedőket a menedékkérőkkel, de az Egyenes beszédben nem került szóba.

MN
2017. 09. 06. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetminisztere volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége szerda este, ahol természetesen a kvótaperben hozott európai bírósági döntés volt a téma. A kabinetiroda vezetője természetesen arról beszélt, hogy a menedékkérőket elosztó kvóta rossz megoldás, és a magyar kormány nem kíván változtatni a politikáján.

A műsorvezető, Demcsák Zsuzsa felemlegette ugyan a szolidaritást mint európai alapelveket, de tizennégy percen keresztül hagyta, hogy Rogán a saját szája íze szerint beszéljen a kérdésről, például a százezrével áramló migránsokat és a „Soros-tervet” emlegesse. Egy dolgot pedig egyáltalán nem hozott fel: a magyar kormány által működtetett legális bevándorlási programot, a letelepedési kötvényeket, amelyet éppen Rogán javaslata alapján fogadott el a parlament.

A kötvényprogram hiánya annál is feltűnőbb volt, hogy az ATV Híradójában kifejezetten szembeállították a kötelező kvóta keretében befogadandó 1294 menedékkérőt és a kötvényprogrammal legálisan letelepedett 18 ezer embert. Sőt, a hírműsorban megszólalt Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is, aki azt mondta: „Pénzért bármit, szolidaritásból semmit, ez az orbáni politika, ami ma megbukott Európában.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.