Demeter Márta: Az MSZP feltűnően hallgat kényes ügyekben

Konkrét ügyeket nem említett, de többször utalt a letelepedési kötvény-üzletre az LMP-be igazolt képviselő.

MN
2017. 09. 14. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mióta januárban kilépett az MSZP-ből, már nem kell napi több órát értelmetlen belharcokkal foglalkoznia – mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban Demeter Márta képviselő, aki bő fél év függetlenség után, szeptember 1-jén belépett az LMP-frakcióba.

Demeter nem említett konkrét neveket, de kérdésre válaszolva többször is utalt rá, hogy korábbi pártja „feltűnően hallgatag” olyan ügyekben, mint a letelepedési kötvények, Ghaith Pharaon szaúdi üzletember letelepedése és a plakáttörvény. „A határozott ellenzéki politikát váró választók azt látják, hogy az MSZP megmagyarázhatatlanul hallgat, vagy akár együtt is működik a Fidesszel” – mondta a képviselő.

„Egy kormányhoz kapcsolódó ügyben a sajtó egy ellenzéki párt egy tagjának személyes érintettségéről ír, és ez a párt nem tisztázza a helyzetet” – fogalmazott Demeter. Ennél konkrétabb eseteket, illetve neveket nem akart mondani, de szerinte az MSZP vezetői pontosan tudják, kikről van szó, és ha akarnák, meg tudnák oldani a problémát. Hogy ez miért nem történik meg, hogy „hatalomtechnikai, személyes vagy más oka” van, arra is nekik kellene magyarázatot adniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.