Drogtól rángatózó emberek feküdtek az 1-es villamos megállójában

A rendőrök visszavonultak, a dizájnerdrogos csapatok újra feltűntek az 1-es villamos vonalán.

MN
2017. 09. 14. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlzás nélkül rémisztőnek mondható videót osztott meg csütörtökön a HVG.hu: a felvételt az 1-es villamosról készítették, és jól látható, ahogy a Kőbányai úti megállóban négy ember rángatózik, illetve fekszik kábultan, egyikük pedig önkívületi állapotban üvölt.

A láthatóan drog hatása alatt álló társaságot járókelők próbálják felsegíteni, egyikük mentőt is hívna – a felvételt itt lehet megnézni.

Mint arról lapunk többször is beszámolt, az 1-es villamos vonalán szinte megszokottnak számítanak az ilyen jelenetek és atrocitások, rendszeres volt az is, hogy a dizájnerdrogosok már a villamoson elkészítették a herbálos (biofüves) cigarettát, ordítoztak, vagy az utasoktól kéregettek.

Nyáron aztán besűrűsödtek az események – egy lányt megvertek, egy kutyát lerúgtak a járatról, és volt, hogy a Stadionokról egyszerre vittek el egy holttestet, valamint tucatnyi kábítószer-túladagolástól vergődő fiatalt – így a rendőrség is bekeményített.

A fokozott rendőri jelenlét hatására másfél hétig volt viszonylagos rend az 1-es villamos vonalán, legalábbis a Népliget és a Stadionok között, és eltűntek vagy őrizetbe kerültek a Hős utcai gettó drogfogyasztói és árusai is. A hatóság levonulása után azonban újra kirajzottak a szerhasználók az utcákra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.