Egyre több a polgárőr: tavaly ötezren jelentkeztek

Úgy sikerült növelni a számukat, hogy nem toboroztak és nem kampányoltak.

MTI
2017. 09. 06. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan nő a polgárőrök száma az országban; csak tavaly ötezren jelentkeztek – mondta Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke szerda reggel az M1 csatornán.

Az elnök szerint úgy sikerült növelni a polgárőrök számát, hogy nem folytattak semmilyen toborzást vagy kampányt.

„Tulajdonképpen nagyon sok az úgynevezett rendpárti ember, aki valamilyen közösséghez szeretne tartozni, és ezt a közösséget a polgárőr-egyesületekben megtalálja” – tette hozzá.

A kormány stratégiai partnernek tekinti az Országos Polgárőrszövetséget (OPSZ), amelynek több mint hatvanezer tagja önkéntesen, szabad idejében vigyázza a falvakban, városokban élők biztonságát – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten.

Nyitrai Zsolt a Túrós Andrással, a szövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentette, a kormány még ebben az évben stratégiai megállapodást köt a több mint huszonöt éves civil szervezettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.