Eltűntek az egyenruhások, kirajzottak a drogosok a Hős utcából

Az elmúlt hetekben minden megállóban két-két rendőr posztolt az 1-es villamos vonalán, nem is láttunk egy kábszerest sem. Mára változott a helyzet.

Kovacsik Ágnes
2017. 09. 05. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem vagyok csöves, de tudnál segíteni, van pénzem, de édesanyámat agyvérzés érte” – lépett mellém egy zavartnak tűnő fiatal a Stadionok buszállomásnál. Szavai azért leptek meg, mert másfél hete a kéregetős szövegek egyik változatát sem lehetett hallani a környéken. Augusztus végén ugyanis ellepték a rendőrök a fővárosi 1-es villamos Stadionok és Hős utca közötti szakaszát, ezzel egy kis időre kifüstölték a drogosokat az egyik legforgalmasabb metrómegálló, illetve egy központi villamosvonal környékéről. Az 1-esen is békés volt a hangulat, időközönként sem ordibáltak a drogtól bódult fiatalok.

Ám az idill hamar szertefoszlott. Alighogy eltűntek a rendőrök, visszatértek a kábítószertől bódult fiatalok is. Kedd dél után egyetlen egyenruhással sem találkoztunk az érintett szakaszon, se a villamosmegállókban, sem a Puskás-stadion környékén. Annál több herbálos koptatta viszont a placcot vagy pihent meg a padon, hogy meggyúrjon egy füves cigit.

Csupán negyedórát utaztunk kedden az 1-es villamoson, és a rendőri jelenlét híján a Hős utcánál legalább három herbálos pattant fel a járműre, kábítószergyanús csomagot szagolgattak, és örvendeztek, hogy milyen jó anyagot sikerült beszerezniük. Egy héttel ezelőtt ennek nyomát sem láttuk.

Augusztus utolsó hetében ugyanis minden megállóban posztolt legalább két rendőr, a hírhedt Hős utcánál is egyenruhások álltak, ahogy a drogtanyává lett utca bejáratát is rendőrök őrizték. Meg is lett az eredménye a nagy rendőri készültségnek. Kilenc nap alatt összesen 81 főt állítottak elő a Stadionok és a Hős utca által határolt környékről.

A hatalmas rendőri jelenlétre mindenképp szükség volt. Az utóbbi időkben döbbenetes jelenetek zajlottak le az 1-es villamos ezen szakaszán. Hetekkel ezelőtt egy kutyát rúgtak le a gazdája mellől a járműről. Később egy holttestet találtak a Puskás Ferenc Stadion metrómegállónál, majd néhány óra leforgása alatt tizennyolc fiatalt vittek kórházba egy új, nemrég az utcákra kerülő dizájnerdrog miatt.

Cikkünk megjelenését követően a BRFK közölte, az említett területen a rendőrség a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a rendőri jelenlétet. Akciójuk nem ért véget, továbbra is járőröznek a területen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.