Fehér festékkel öntötték le az '56-os emlékművet Sopronban

Az önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség rongálás miatt nyomoz.

MN
2017. 09. 05. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb emlékművet, a soproni Széchenyi téren található 1956-os emlékművet rongáltak meg ismeretlenek. A soproni önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség rongálás miatt nyomoz – írja az MTI.

A soproni önkormányzat kedden közölte: vélhetően az éjjeli órákban öntötték le fehér festékkel a belvárosban található emlékművet.

A közlemény hangsúlyozza: mélységesen elítélik az emlékmű meggyalázását.

A városban eddig sem lehetett és ezután sem lehet büntetlenül emlékműgyalázást elkövetni – tették hozzá.

Az \'56-os emlékművet, amely Borza Teréz alkotása, az önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából avatta fel tavaly.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt nyomoz. Ennél több információt – a balfi rongáláshoz hasonlóan – a nyomozás érdekeire hivatkozással nem közöltek.

A Kisalföld.hu korábban arról számolt be, hogy ismeretlenek megrongálták a nemzeti emlékhelyet Balfon a temetőben. A meggyilkolt zsidó kényszermunkások emlékművének három márványlapját darabokra törték. A rendőrség még augusztus 25-én kapott bejelentést a rongálásról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.