Félmilliárdos állami megbízást nyert el Giró-Szász András volt cége

A Strategopolis 560 millióért segíti a Miniszterelnökséget a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban.

MN
2017. 09. 08. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét nagy pénzt szakíthat a magyar államtól a Giró-Szász András volt kormányszóvivő alapította Strategopolis Stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó Kft. – írja a Hvg.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a tanácsadó társaság 560 millióért segíti a Miniszterelnökséget a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban. Fő feladatuk, hogy támogassák a kancelláriát az uniós források felhasználásának, illetve a fejlesztéspolitikai intézményrendszer tevékenységének monitorozásában. A tenderre egyedül a Strategopolis jelentkezett, a szerződést a héten írták alá.

A kommunikációs tanácsadó cég annak a Miniszterelnökségnek végezhet munkát, amely több ízben is alkalmazta Giró-Szászt: 2011 és 2014 között miniszterelnöki biztos, 2014-től pedig közel egy évig kormányzati kommunikációért felelős államtitkár volt a tárcánál.

A Strategopolist Giró-Szász András még 2006-ban alapította, 2010-től pedig egy ideig a századvéges Heim Péter is tulajdonos volt a cégben. Giró-Szász András februárban adta el elemző-tanácsadó cégét Mechler Márk ügyvédnek. Nem először vált meg a vállalkozástól, hiszen 2010-ben és 2014-ben is eladta tulajdonrészét.

Lapunk korábban megírta, hogy Mechler Márk 2014 végén a Fazekas Sándor vezette Földművelésügyi Minisztériummal kötött határozatlan idejű szerződést, méghozzá kiemelt ügyek jogi képviseletére, havonta egymillió forintos megbízási díjért. 2015-ben több eseti megbízást is kapott a jogász a tárcától, általában 750 ezer és 925 ezer forintos megbízási díjért. Ráadásul Mechler Márk annak az ügyvédi konzorciumnak is a tagja, amely csaknem ötmilliárd forint értékben kapott megbízást az állami tulajdonú Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től. A társaság jogi szolgáltatásnyújtásra kötött 2020-ig tartó keretszerződést a konzorcium ügyvédi irodáival.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.