Gond van a diákigazolványok rendelésével

Nem működött az igénylőfelület, most pedig az állandó leállás jelent akadályt.

MN
2017. 09. 07. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leállt a diákigazolványok gyártása – írja az Index olvasóktól kapott információkra hivatkozva.

A problémáról beszámolt a portálnak egy iskolatitkár is, akinek az a feladata, hogy a gyerek és szülő által hozott okmányirodai adatlap alapján megrendelje egy netes felületen az igazolványt. Azt írta, májusban hivatalos értesítést kaptak az Oktatási Hivataltól, hogy megújul az oldal, és a nyár első felében nem lesz elérhető, de júliusra kész lesz. Majd nyáron is jött egy levél, mely szerint mégsem készült el, de majd szólnak, ha megvan. Az iskolatitkár hozzátette: a május előtt leadott igénylésre ki tud adni ideiglenes igazolványt, aki viszont erről lemaradt, az ideiglenest sem kaphat. Az iskola a BKK-t is felhívta, ám ott nem tudtak a problémáról, vagyis az Oktatási Hivatal nem értesítette őket arról, hogy Magyarországon hónapok óta nem lehet új diákigazolványt kiállítani.

Az Index megkeresésére egy iskolaigazgató is megerősítette, hogy a netes felületet nyárra ígérték, és valóban volt csúszás, ám szavai szerint ezekben a napokban már megnyílt az oldal. Most viszont azért nem tudnak rendesen dolgozni, mert állandóan leáll, vagy kidobja az iskolatitkárokat a felület, vélhetően a túlterhelés miatt is.

Egy szülő pedig azt írta: a gólyák idén nem kapnak diákigazolványt, helyette kéthavonta egy A4-es lapon igazolja az iskola, hogy oda jár a diák. Aki most kezdi az első osztályt, az iskolai igazolással utazhat diákbérlettel a fővárosi tömegközlekedés járatain, ez azonban most nem sokat ér, ugyanis az igazolást is a diákigazolvány igénylésére szolgáló rendszerből, központilag sorszámozva nyomtatják ki, megjelölve benne, hogy a diákigazolvány igénylése folyamatban van – teszi hozzá az Index.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.