Gulyás Márton pert nyert az Origo és Ripost ellen

A Riposttól 3,5 millió, az Origotól pedig 800 ezer forintot kap az aktivista.

MN
2017. 09. 15. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Márton június 16-án indított pert a két orgánum ellen, amiért a róla megjelenő cikkek sértették emberi méltóságát, magánélethez való jogát és képmáshoz való jogát. Az aktivista ezeknek a jogsértéseknek a megállapítását kérte, írja a 444.hu

Nem jogerősen első fokon a Riposttól 3,5 millió forintot, az Origótól 800 ezer forintot ítélt meg a bíróság Gulyás Mártonnak, amiért a lapok nem tartották tiszteletben magánéletét. Gulyás Márton korábban a Riposttól tíz-, az Origótól pedig ötmillió forintot kért. A pénzt ígérete szerint annak a mozgalomnak a finanszírozására fordítaná, amelyet az arányos választási rendszer megteremtésének céljával indított.

Az aktivista magánéletével akkor foglalkozott a két lap, miután kiengedték az előzetesből, ahová azért került, mert narancssárga festékkel dobálta meg a Köztársasági Elnöki Hivatalt. 

A két lap, miután kiengedték Gulyást, arról cikkezett, hogy első dolga volt felkeresni egy meleg párkereső oldalt, Gulyás profiljáról képeket közöltek, és egyben utaltak vélt homoszexualitására is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.