Három tucat migránst fogtak Bács-Kiskunban

36 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a Bács-Kiskun megyei határszakaszon.

Földi Bence
2017. 09. 10. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. szeptember 9-én 14 óra 5 perc és 20 óra 30 perc között három esetben összesen 16 külföldi férfit tartóztattak fel Balotaszállás, Bácsbokod és Hercegszántó közigazgatási területén – írja a Police.hu. Közülük 11 fő afgán, 3 fő koszovói és 2 fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szintén a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. szeptember 9-én 17 óra 35 perc és 2017. szeptember 10-én 0 óra 30 perc között Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén kettő esetben összesen 20 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek. Róluk nem közölt részleteket a rendőrségi honlap.

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra két migráns Röszke közelében – írta egy másik hírében a Police.hu. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A járőrök 2017. szeptember 10-én 0 óra 30 perckor egy pakisztáni, majd 7 óra 15 perckor egy macedón férfit tartóztattak fel. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

38 iraki állampolgárt fogott el vasárnap a rendőrség a temesvári Északi pályaudvaron – közölte az Agerpres. A román közszolgálati média magyar kiadása idézte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, Ancuţa Morariut, aki szerint 10 férfi, 11 nő és 17 gyermek volt a csoportban.

Irataik alapján a galaci, illetve a bukaresti befogadóközpontból érkeztek, és mindannyian menekültstátuszért folyamodtak a román hatóságokhoz. A 38 iraki állampolgárt átadják a menedékkérők elhelyezésére kialakított temesvári regionális központnak – tette hozzá a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.