Járóka Lívia váltja Pelczné Gáll Ildikót az Európai Parlamentben

Pelczné Gáll Ildikó az Európai Számvevőszék tagja lesz, ezért mondott le mandátumáról.

MTI
2017. 09. 12. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pelczné Gáll Ildikó 2014-ben a Fidesz–KDNP közös listájáról szerzett európai parlamenti mandátumot, a politikust azonban az Európai Számvevőszék tagjává nevezték ki, így szeptember 1-jei hatállyal lemondott EP-mandátumáról.

Az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvény szerint a mandátumhoz jutott képviselő megbízatásának megszűnése esetén a mandátumot – a listán eredetileg szereplő jelöltek közül – a párt (közös lista esetén az érintett pártok) által megnevezett jelöltnek kell kiadni.

A Fidesz és a KDNP képviseletére jogosultak arról tájékoztatták az NVB-t, hogy a Pelczné Gáll Ildikó lemondása miatt megüresedő EP-mandátumot a közös lista 25. helyén szereplő Járóka Líviának kérik kiadni. Az NVB kedden határozatot hozott arról, hogy a jelölőszervezetek kérésének megfelelően a mandátumot Járóka Líviának adja ki. A mandátum a határozat jogerőre emelkedését követően tölthető be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.