Még mindig nem kötjük be a biztonsági övet

Négyezer mulasztást regisztráltak a rendőrök három nap alatt.

MN
2017. 09. 14. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök háromnapos országos akciója során összesen 4249 alkalommal állapították meg a „passzív biztonsági eszközök” használatának elmulasztását – közölte a Police.hu nyomán az MTI.

Az úgynevezett Tispol európai kampány során hétfőtől szerdáig a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatát ellenőrizték kiemelten. A három nap alatt 4170 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, ebből túlnyomórészt – 3539 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert – érthetetlenül – 50 alkalommal nem használták, 29 motoros pedig bukósisak nélkül közlekedett.

A rendőrök további 30 alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések – vagyon elleni, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének gyanúja – miatt, ebből nyolc esetben körözött embert fogtak el – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.