Még több pénzt költhetnek hit- és erkölcstanra

Engedélyezte Orbán Viktor miniszterelnök, hogy akár közel 1,7 milliárd forinttal is túl lehessen lépni a hit- és erkölcstan oktatására és tankönyvtámogatására szánt keretet – vette észre a Magyar Nemzet.

Hutter Marianna
2017. 09. 05. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntést a Magyar Közlöny ma esti számában közölték. A 2017-es költségvetésben eddig közel 4,9 milliárdot szántak hit- és erkölcstanra, most ez összeg túllépését engedélyezte a kormány, aminek köszönhetően összesen már akár 6,6 milliárdnyi közforint is fordítható a célra. 

A 2018-as költségvetésben egyébként az idei évhez hasonlóan 4,9 milliárd forintot kívánnak költeni hit- és erkölcstanra.

A kormány a 2013-as tanévvel vezette be, hogy a gyermekeknek kötelező legyen vagy erkölcstant vagy hit- és erkölcstant tanulnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.