Még várat magára a külföldön élő magyar anyák támogatása

Jogosultságuk lesz a támogatásra a magyar anyáknak, de hogy hogyan jutnak hozzá a pénzhez, az még rejtély.

MN
2017. 09. 14. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár júliusban a tusnádfürdői szabadegyetemen arról beszélt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, hogy 640 millió forintos kerettel a külföldön élő magyarokra is kiterjesztik az egyszeri anyasági támogatást, továbbra sem tudni, hogyan lehet majd igényelni. A program bővítésekor tízezer támogatott magyar anyával kalkuláltak.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő írásban kereste meg az Emmit, hogy mikortól és milyen módon kaphatják a határon túl élő magyar anyák a 64 ezer forintos szülési támogatást, ám Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára nem tudta a részletekről tájékoztatni. Annyi bizonyos, hogy az igénylést a nemzetiség vagy az állampolgárság valamilyen formájú igazolásával lehet majd kezdeményezni.

Az sem világos, hogy 2018 januárjától csak a kárpát-medencei magyar anyák vagy a más, főleg nyugati országban élők is jogosultak a támogatásra, bár Rétvári Bence válasza szerint inkább utóbbiról van szó. (Korábban csak a Kárpát-medence területére kiterjesztésről beszélt a kormány.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.