Mentegetőzés közben is ferdít a budavári polgármester

Az általa bérelt lakás esetében – mit ad isten – éppen ő adta a legjobb árajánlatot – ezt állítja Nagy Gábor Tamás.

Horváth Csaba László
2017. 09. 04. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes interjút közölt a kormánypárti Magyar Hírlap a budavári polgármesterrel, aki mindent megtett azért, hogy bagatellizálja: ő és szinte az egész családja önkormányzati vagy állami bérlakásokban lakik az I. kerületben, ráadásul a piaci ár töredékéért. Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy Nagy Gábor Tamás a saját maga vezette kerülettől bérel kirívóan olcsón lakást a Várnegyedben, és kiderítettük azt is, hogy a volt felesége is bagóért bérel ingatlant a Vár legelőkelőbb részén. Később pedig a HVG.hu tudta meg, hogy Nagy szülei is egy felújított, I. kerületi önkormányzati lakásban élnek.

Nagy Gábor Tamás szerint azonban mindezzel semmi probléma. A polgármester azt mondta: „Az én lelkiismeretem tiszta.” Közölte, hogy az általa bérelt lakás esetében – mit ad isten – éppen ő adta a legjobb árajánlatot, ezért nyerte el a bérleti jogot, egyébként semmiféle előjoga nem volt.

A polgármester magyarázkodása azért mégsem sikerült hibátlanra, a szülei által bérelt lakásról szólva ugyanis összezavarodhatott. Mint mondta, egy lepusztult épületben található, vizes, romos, szinte lakhatatlan és kifűthetetlen földszinti lakásról van szó, amelyet felújítottak, később pedig a felesége megvette azt a céget, amelynek a tulajdonában a lakás bérleti joga volt. Ezt a jogot osztotta meg a cég később a szüleivel. Csakhogy a néhány évvel ezelőtti tudósítások szerint a szóban forgó Pala utcai ingatlan kétéves felújítását 2013-ban fejezte be a Nagy Gábor Tamás vezette önkormányzat, amire 210 millió forintot költött. A bérleti jogot birtokló céget viszont Nagy volt felesége 2010-ben vette meg. Tehát csupán azután indulhatott a felújítás, hogy a városvezető korábbi neje hozzájutott a bérleti joghoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.