Nem engedték felszólalni a hatvani exfideszes polgármestert a tanévnyitón?

Az eredeti kérés állítólag az volt, hogy meg sem lehet hívni az exfideszes Horváth Richárdot.

MN
2017. 09. 01. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hatvani Tankerületi Központ vezetője, Horváth Márta múlt hét csütörtökön összehívta a hatvani iskolák igazgatóit, és azt az iránymutatást adta a jelenlevőknek, hogy a tanévnyitó ünnepségekre hívják meg Szabó Zsolt államtitkárt, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, ellenben Horváth Richárd exfideszes polgármestert inkább ne – tudta meg az Index két, egymástól független forrástól. A portál szerint emellett azt is kérte, hogy – amennyiben a polgármester mégis elmenne a tanévnyitóra – ne kapjon szót.

Az egyik forrás ráadásul azt közölte, hogy mindez nem csak a tanévnyitóra vonatkozik, hanem minden olyan iskolai rendezvényre, amit a jövőben rendezni fognak.

Az Index információja szerint Horváth Márta a jelen lévő igazgatóknak Tóth Csabára, a Heves Megyei Közgyűlés fideszes alelnökére hivatkozott. Az ügyben keresték az iskolaigazgatókat is, de egyikük sem akart nyilatkozni.

A Klebelsberg Központ azonban annyit közölt: „a tankerületi igazgatótól kapott információink alapján Horváth Márta az ominózus értekezleten arról tájékoztatta az intézményvezetőket a tanévnyitókkal kapcsolatosan felmerült kérdésre válaszolva, hogy minden igazgató azt hív meg a rendezvényre, akit jónak lát. A tankerületi igazgató nem politikai szereplő, a feladata a tankerületi központ illetékességébe tartozó köznevelési intézmények fenntartói feladatainak irányítása. A tankerületi központok szakmai szervezetek, nem foglalkoznak politikai tevékenységgel.”

A péntek délelőtti hatvani tanévnyitó egyébként a Bajza József Gimnázium és Szakgimnáziumban volt, ahol az előzetesen kérteknek megfelelően beszédet mondott Szabó Zsolt, és bár ott volt, nem kapott szót Horváth Richárd polgármester – teszi hozzá az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.