Nem lesz többé extrém körhinta a várpalotai napokon

A programból kiveszik az ilyen típusú játékokat, a rendezvény arculata is változik.

MN
2017. 09. 04. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délután a várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén szétesett egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg, közülük egy sérültet a helyszínen láttak el, négyet pedig a veszprémi kórházba vittek. A koponyasérülést szenvedő, 18 éves férfit később mentőhelikopterrel átszállították a győri kórházba, ketten pedig ambuláns kezelés után elhagyhatták a veszprémi gyógyintézményt.

Tamás Lászlónak, a győri Petz Aladár-kórház főigazgatójának a hétfő reggeli közlése szerint a 18 éves férfi állapota továbbra is életveszélyes. A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója eközben tudatta, hogy a térdsérülést szenvedő, 14 éves fiú állapota szombat óta stabil, biztonsági megfigyelés alatt áll, de néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat.

A Hvg.hu-nak Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta: bekérették a rendezvény dokumentációját, a jövő hétre végeznek a tüzetes átnézésével. Amit ott sebtiben még szombat-vasárnap meg tudtak nézni: az üzemeltető cég rendelkezett a szükséges engedélyekkel, és a szerződés rendben volt.

Mint írják, az biztos, hogy a városban többet nem lesz hasonló veszélyes vurstli, a várpalotai napok programjából kiveszik az extrém játékokat, csak jóval kevésbé veszélyes hasonló programok lesznek, és a rendezvény arculata is változik, inkább a koncertekről, a vendéglátásról fog szólni.

A rendőrség a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesének közlése szerint a szombati rendezvényen meghibásodott kalapácshintát egy várpalotai telephelyre szállították, a vizsgálat eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

Greznár Attila, a kalapácshinta üzemeltetője az MTI kérdésére válaszolva telefonon azt nyilatkozta, hogy az eszközt júniusban helyezték üzembe, előtte elvégezték rajta a szükséges vizsgálatokat. Közölte, hogy a baleset során a berendezés két karját alátámasztó munkahenger feje tört el, ezek újak voltak, májusban szerelték be a hintába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.