Önkormányzati épületekben kezdik a tanévet a halásztelki gyerekek

A polgármester közölte: még nem kapták meg a kormányzattól a hitelük jóváhagyását.

MN
2017. 09. 01. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az iskola bővítését a nyári időszakra terveztük, de még nem kaptuk meg a kormányzattól a hitelünk jóváhagyását” – közölte Facebook-oldalán Szentgyörgyi József, Halásztelek polgármestere, a hírt a 444.hu szúrta ki.

Szentgyörgyi József hozzátette, a képviselő-testület a nyáron úgy döntött, hogy mindenképpen biztosítja az beruházás első szakaszához szükséges 85 millió forintot, mert a beruházás elhalasztása problémát jelentene a következő évi indítható osztályok meghatározásánál, és összecsúszhatna a 18 hónapig tartó sportcsarnok-építéssel.

A tanítókkal és a Klikkel egyeztetve úgy döntöttek, kilenc osztályt az őszi szünetig más épületekben helyeznek el. Egyebek mellett a városháza termeibe, illetve a sportcentrumba is kerülnek osztályok.

A költöztetést és az őszi szünetig tartó időszakhoz szükséges többletforrásokat az önkormányzat finanszírozza, és két kisbuszt is az iskola rendelkezésére bocsátanak, hogy esős időben a szállítást meg tudják oldani – fűzte hozzá a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.