Összeültek a frakciók – készülnek a forró őszre

A Fidesz és a KDNP, a Jobbik, illetve az MSZP is vidéken ül össze ma délután, a képviselők már megérkeztek a helyszínre.

Katona Mariann
2017. 09. 13. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ráfordulnak az őszi politikai szezonra a parlamenti pártok, mától a Fidesz és a KDNP, a Jobbik, illetve az MSZP is vidéken ül össze, hogy felkészüljön az előttünk álló hónapokra. Az LMP képviselői is tanácskoznak majd, ők majd csak péntektől.

A parlamenti szezon megkezdése előtt mindig különösen fontos, hogy a kormánypártok mit terveznek az elkövetkező hónapokra, hiszen ez általában meghatározza a közbeszédet, most pedig a jövő tavaszi választások miatt mindez még nagyobb jelentőséget kap.

A Fidesz és a KDNP Velencén tanácskozik, a hagyományoknak megfelelően első este Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást. A hamarosan miniszterré avanzsáló Kósa Lajos előzetesen annyit árult el, hogy szó lesz a kötelező betelepítési kvóták és a migránsválság kérdéséről. A következő három napban meghallgatják majd a minisztereket, tárgyalnak a népesedéspolitikáról, és hivatalos formát ölthetnek a már bejelentett személyi változások. Így Kósa Lajos leköszönhet a Fidesz frakcióvezetői posztjáról – a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszter lesz –, utódjának pedig a kormányfő Gulyás Gergelyt javasolja.

A Jobbik képviselői Siófokon ülnek össze, náluk is a pártelnök, Vona Gábor tart majd elsőként politikai helyzetértékelőt. A kihelyezett frakcióülés egyik fő témája a választási felkészülés mellett a párt által kezdeményezett bérunió lesz.

Az MSZP frakciója Hajdúszoboszlón tart szerdán és csütörtökön tanácskozást. A Demeter Mártával hatfősre bővült LMP frakciója pedig pénteken ül össze Zalaegerszegen, a választások mellett náluk a paksi bővítés leállításáért folytatott küzdelem dominál majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.