Paksi választás: minden jelölt atomot akar

Azért kell új polgármester, mert az előzőből miniszter lett.

Vég Márton
2017. 09. 09. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi nagy nevek is bekapcsolódtak a paksi kampányba: a városban vasárnap rendeznek időközi polgármester-választást. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még szerda este látogatott el a Tolna megyei kisvárosba, hogy Szabó Pétert méltassa. A jelenlegi alpolgármestert a Fidesz mellett a KDNP, a Paksi Lokálpatrióták és a Néppárt (NP) is támogatja. Így szinte biztosra megy a kormányoldal, hiszen 2014-ben még nagyon kikapott a Fidesz Pakson: Süli János az NP színeiben nyert Kozmann György olimpikon ellen. Most épp azért kell új polgármestert választani két évre, mert Süliből a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter lett.

Amúgy a további három jelölt is bővítéspárti. A Paks II. projektet támadó MSZP a függetlenként induló Mezősi Árpád mögé állt be, aki azonban kész együttműködni Süli Jánossal, és csak a beruházás átláthatóságát követeli. Indul még a polgármesteri székért Kerezsi László a Munkáspárt és Medveczki Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártja jelöltjeként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.