Palkovics László miniszter lehet

A hírek szerint a miniszterelnök 2018-ban kormányátalakításra készül a remélt választási győzelem után.

MN
2017. 09. 03. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül sorolhatta a javítandó területek közé az innovációt kötcsei beszédében Orbán Viktor. Az ATV.hu információi szerint a miniszterelnök a remélt 2018-as választási győzelem után önálló innovációs minisztérium létrehozását tervezi, amelyet Palkovics László oktatási államtitkár vezetne.

A hírportál szerint korábban arról is lehetett hallani, hogy Palkovics önálló oktatási minisztériumot kapna, azonban a miniszterelnök mégis szeretné a Balog Zoltán vezette erőforrás-minisztérium fennhatósága alatt, államtitkársági szinten tartani az oktatást és az egészségügyet is, így a feszültségek nem jutnak el közvetlenül a miniszterelnöki szintre. Az ATV információi szerint Palkovics maga sem ambicionálná a konfliktusos oktatási területet, magát az oktatási miniszterséget sem. A miniszterelnök véleményét ismerő források szerint Orbán Viktor elégedett Baloggal, csak rajta múlik, hogy marad-e a humán tárca élén. A bizalmat mutatja az is, hogy a miniszter a héten kapta meg az újonnan felállított családügyi kabinet vezetését.

A jövendő innovációs tárcához kerülhetnének a Seszták Miklós vezette fejlesztési minisztérium egyes területei, például az iparfejlesztés.

A hírportál úgy tudja, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke továbbra is önálló pénzügyminisztérium létrehozását szorgalmazza, amely a költségvetés fiskális felügyeletét látná el. A Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium így önállóan működne a kiemelt stratégiai fejlesztések esetében is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.