Sokat költ „reprezentációra” Orbán Viktor tanácsadója

De rekordmagas fizetésével is kilóg a sorból Hegedűs Zsuzsanna.

MN
2017. 09. 08. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhét miniszterelnöki megbízott segíti Orbán Viktor munkáját, de van közöttük egy, aki nemcsak rekordmagas, nettó 920 ezer forintos fizetésével tűnik ki, hanem azzal is, hogy messze ő költi a legtöbbet reprezentációs költségekre – szúrta ki a Direkt36.

Azt írja, Hegedűs Zsuzsanna tavaly annak ellenére költött másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra a minisztérium költségére, hogy nem találták nyomát annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett fizetnie a meghívottak vendéglátását. Hegedűs az ezzel kapcsolatos megkeresésünkre csak annyit közölt: szeptemberben kampányba kezd, addig semmilyen kérdésről nem nyilatkozik egyik médiának sem.

A miniszterelnöki megbízottakat alkalmazó két minisztériumtól kapott adatok szerint egyébként Hegedűs jóval magasabb fizetést kap, mint a többiek: a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint tavaly még nettó 708 012 forintot vihetett haza, ami az idén nettó 920 373 forintra emelkedett. A miniszterelnöki megbízottak a havi fizetésükön kívül egyéb juttatásokra is jogosultak: a minisztériumtól irodát, munkatársakat kapnak, kérhetnek autót, lakást, fizetik a munkával kapcsolatos utazásaikat és a reprezentációs kiadásaikat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt írta, hogy Hegedűs „ideje jelentős részét – munkahelyén kívül – a leghátrányosabb helyzetű települések felkeresésével tölti. Fontos kiemelni, hogy a főtanácsadó asszony e településeken nagy népszerűségnek örvend” – teszi hozzá a Direkt36.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.