Strasbourgban folytatja az ex LMP-s Osztolykán Ágnes

Szakdiplomataként a szociális, a gender, valamint a roma integrációs területeken lát el feladatokat.

MN
2017. 09. 14. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Strasbourgban, Magyarország Európa Tanács melletti Állandó Képviseletén szakdiplomataként dolgozik szeptembertől Osztolykán Ágnes, az LMP egykori országgyűlési képviselője – tudta meg a RomNet.

Osztolykán a portálnak megerősítette az információt, elmondta, hogy a szociális, az egészségügyi, a fogyatékos, a gender, valamint a roma integrációs területeken lát el feladatokat a meghatározott területek munkacsoportjaiban.

A RomNet információi szerint felmerült, hogy ennél magasabb rangú diplomata is lehetett volna az ET-nél az eredeti terv szerint, de kormánypárti politikusok végül erről lebeszélték Szijjártó Péter külügyminisztert.

Osztolykán Ágnes 2010-14-ben az LMP parlamenti képviselője volt, 2015 óta pedig az Emminek dolgozott, különböző posztokon, legutóbb tanácsadóként. Kormányzati megbízatásai voltak már korábban, 2002–2010-ben is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.