Taskent: Szél Bernadett a nemzetbiztonsági bizottság ülését kezdeményezi

Az üzbegisztáni nagykövetség bérleti jogviszonyáról és a biztonsági kockázatokról kér tájékoztatást.

MTI
2017. 09. 05. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyre valószínűbb, hogy megfelelő védelem nélkül, a biztonsági előírások teljes mellőzésével működik Magyarország taskenti nagykövetsége. Az ügyben Demeter Márta, az LMP képviselője közérdekűadat-igényléssel fordult a hatóságokhoz” – áll az LMP közleményében, amelyet az MTI-hez juttatott el.

Az LMP képviselője az adatigénylés során megkapta a taskenti nagykövetség bérleti szerződését. A szerződés szerint a bérbeadó az épület átalakítását a magyar műszaki tartalom teljes ismeretében végezte el, így megismerhette az épület teljes elektromos tervezési anyagát és a biztonságtechnikai rendszert is.

Mivel az ügy nagyon komoly nemzetbiztonsági aggályokat vet fel, Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként haladéktalanul kezdeményezi a testület összehívását: a bérleti jogviszonyról és a biztonsági kockázatokról a legrészletesebb tájékoztatást kéri.

Az LMP álláspontja szerint az üzbegisztáni nagykövetség másfél éve húzódó ügye egyértelmű politikai felelősséget is megalapoz, amely nem maradhat következmények nélkül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.