Újabb három borászat került Mészáros Lőrinc tulajdonába

Februárban derült ki, hogy a felcsúti polgármester a borkészítésben is fantáziát lát. Mostanra nyolc cége is ezzel foglalkozik.

MN
2017. 09. 01. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új szerzemények a Badacsonyi Pincészet Kft., a Tihanyi Borászati Kft., illetve a Tihany-Vin Kft. Mindegyikben néhány napja jegyezte be a cégbíróság tulajdonosnak a Mészáros família agrárérdekeltségeit összefogó Búzakalász 66 Felcsút Kft.-t - írja a Zoom.hu.

A portál úgy tudja, hogy az újonnan megszerzett három cég a korábbiakhoz hasonlóan ugyancsak Demján portfóliójából került Mészároshoz, és minden bizonnyal már hónapokkal ezelőtt.

Az Átlátszó még februárban írta meg, hogy Mészáros Lőrinc már borokban is utazik, és személyesen vette át a Dereszla Kft.-ből 2013-ban kivált Dereszla Sparkling Kft.-t. A tokaji borászat korábban a francia Sopalia Holdingé volt, s 2013-ig érdekelt volt benne a Kulcsár-ügyben emlegetett betonutas üzletember, Dunai György is.

A Búzakalász 66 Felcsút Kft. még két tokaji borászatnak, a Henye Borászat Kft. és a Tokaj-Major Kft.-kben is tulajdonos lett akkoriban, így Mészárosnak akkorra már három cége volt a borvidéken.

Később, áprilisban a 24.hu írta meg, hogy a felcsúti polgármester megjelent Demján Sándor borászati cége körül is. A Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. érdekeltségébe tartozó két ingatlant vásárolta meg – erősítette meg akkor a portálnak Kovács Attila, a borászati cég vezérigazgatója, aki szerint a vétel a borászati üzemeket nem érintette. A felek nem tudatták, hogy pontosan mit takar a két eladott ingatlan, de a Demján-féle cég első válasza egyértelműen arra engedett következtetni, hogy szőlőültetvényeket érinthet az egyezség, bár ezt később tagadták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.