Várpalotai hintabaleset: minden engedélye megvolt az üzemeltetőnek

Ezt a város önkormányzata közölte, miután lezárult a belső vizsgálat.

MTI
2017. 09. 08. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Várpalotai Napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén múlt szombat délután szétesett egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg, egyikük életveszélyesen.

A szerencsétlenség után Campanari-Talabér Márta, a település fidesz–KDNP-s polgármestere belső vizsgálatot rendelt el.

Az önkormányzat vizsgálata a baleset napján elvégzett gyorsellenőrzéshez hasonlóan azt állapította meg, hogy az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. szabályos szerződést kötött a hinta üzemeltetőjével, amely rendelkezett a szükséges engedélyekkel – áll a közleményben.

A polgármester ismét kifejezte együttérzését és jókívánságait a baleset érintettjeinek, és felajánlotta nekik a város segítségét. Mint írták, a baleset felelősének megtalálása a szakértők, a rendőrség, végső soron pedig a bíróság feladata, ezért az önkormányzat továbbra is mindenben együttműködik a hatóságokkal.

A rendőrség a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A meghibásodott kalapácshintát egy várpalotai telephelyre szállították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.