Vona szerint Orbán jogosan kér pénzt az EU-tól határvédelemre

A Jobbik elnöke szerint ugyanakkor biztosítani kell, hogy a korrupt kormány ne másra fordítsa a pénzt.

MN
2017. 09. 03. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levéllel fordul az Európai Bizottsághoz és Jean-Claude Juncker elnökhöz Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Ebben mint „a 2018-tól kormányzati szerepvállalásra készülő” párt vezetője próbál „némi iránymutatást” adni ahhoz, hogy ítéljék meg Orbán Viktor miniszterelnök kérését, hogy az EU járuljon hozzá a magyar határvédelem költségeihez.

„Orbán Viktor kérése jogos” – szögezi le Vona, hozzátéve, hogy szerinte a társadalom többségének megítélése szerint is az. Szerinte nem az Orbán-kormány teljesítményét kellene honorálnia az Európai Bizottságnak, hanem a magyar nép, a rendőrök, katonák és az őket támogató adófizetők erőfeszítéseivel kell szolidárisnak lennie, „hogy továbbra is el tudják látni azt a történelmi feladatot, amit Európa védelme jelent”.

„Az Európai Unió ma az illegális bevándorlókkal akar minden áron szolidáris lenni, a legálisan itt tartózkodó európai polgárokkal viszont nem” – bírálja az EU bevándorláspolitikáját Vona, aki azt is megjegyezte, hogy Magyarországon rendkívül megnövekedett a korrupciós kockázatát, így joggal óvatos a bizottság is, amikor pluszforrások odaítéléséről dönt.

Vona azt ajánlja a bizottságnak, hogy támogassák a miniszterelnök kérését, „de biztosítsák, hogy a kért összeget a jelenlegi korrupt kormány kizárólag a határvédelemben részt vevő rendőrök és katonák bérére, munkakörülményeik javítására fordíthassa”. A pártelnök emellett a szolidaritásra hivatkozva a Jobbik európai bérunióról szóló javaslatának támogatását is kéri, mondván, hogy „így lesz a szolidaritás valóban kétirányú utca”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.