2500 esetben okozott kárt a Nárcisz

A helyreállítási munkák kedd reggelig eltartanak, a tűzoltóknak még 500 helyszínre kell kivonulniuk.

MN
2017. 10. 30. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 2500 káreset történt a vihar vasárnap délutáni kezdete óta Magyarországon – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő este az MTI-t.

Hajdu Márton elmondta, hogy még 500 helyszínre kell kimenniük a tűzoltóknak, a munkák eltartanak kedd reggelig. Közölte: továbbra is főként leszakadt ágakat, kidőlt fákat távolítanak el. A fennmaradó esetek nagy többsége a Duna–Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun megyében található – tette hozzá a szóvivő.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint országszerte komoly károkat okozott a viharos szél, voltak személyi sérüléssel járó esetek is. Hétfő reggelig országszerte több mint 3700 riasztás érkezett.

Sok helyen áramkimaradást is okozott a vihar. A Démász hétfő délutáni közleményében azt írta: 70 ezer ügyfélnél sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást a vihar után, még csaknem 13 ezren voltak áram nélkül.

A viharos szél jelentős késéseket okozott több vasútvonalon, főként a hegyeshalmin, a nagykanizsain, a pécsin, a vácin, a szegedin és a kelebiain, de valamennyi vonalon feloldották a korlátozásokat hétfő hajnalra, menetrend szerint közlekednek a vonatok – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki az óránkénti 100 kilométeres erősségű széllökések miatt. A meteorológiai szolgálat több mérőállomásán mértek óránkénti 120 kilométernél nagyobb szélerősséget, vasárnap délutáni tájékoztatásuk szerint a Nárcisznak nevezett viharban a legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon óránkénti 131, Balatonőszödön óránkénti 126 kilométeres erősséget mértek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.