A Jobbik a Fidesz „diktatórikus módszereit” bírálja

A Jobbik szerint a Fidesz az összes hatóságot a hatalma megőrzése érdekében használja fel.

MTI
2017. 10. 09. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék politikai nyilatkozatot tett a Fidesz mellett azzal, hogy ügyészségi ügyet kreált egy adatszolgáltatási kötelezettségből – mondta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Megismételte: fizikai képtelenség lett volna a törvényi öt nap helyett másnapra teljesíteni az ÁSZ adatkérését, ezért is szerették volna személyesen, ügyfélfogadási időbe átadni az iratokat, amire nem kaptak lehetőséget.

Törvénysértőnek nevezte azt is, hogy a kormányhivatalok a párt saját tulajdonú felületeiről távolították el plakátjaikat, és szóvá tette, hogy Kósa Lajos fideszes politikus asszisztense korábban személyesen szervezett plakátrongáló akciókat. Volner János ezt egyfajta Orbán-tervnek nevezte, amelynek szerinte az a lényege, hogy csak a kormány kampányolhasson, s az összes hatóságot ennek érdekében használják fel. Hozzátette: a kormánypárt „erővel támad az ellenzékre”, és már a Jobbik betiltását is felvetette.

A frakcióvezető leszögezte: pártja mindig a törvényesség talaján állt, a Fidesz 2010-es kampányköltései viszont vizsgálatra szorulnak, állítása szerint ugyanis a párt csak az összeg harmadát vallotta be az ÁSZ-nál, így felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja.

A Fidesz erre rövid közleményben annyit reagált, a Jobbik néhány plakátért cserébe eladta magát Simicska Lajosnak, ezzel illegális pártfinanszírozás botrányába került, s a törvényeket mindenkinek be kell tartania.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.