A kisebb vállalkozásoknak kedvező intézkedéseket vezetne be a Jobbik

Kisebb részekre bontaná a tendereket a Jobbik, hogy kisebb vállalkozások is szerződhessenek az állammal.

MN
2017. 10. 31. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik több pályázati lehetőséget, csökkenő adminisztratív terheket és a számlázási feladatok könnyebbé tételét ígérte a kis- és közepes vállalkozások számára – írja az MTI.

A beszámoló szerint Volner János, a párt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották: szakpolitikai intézkedések, gazdasági könnyítések, illetve adópolitikai és más kedvezmények.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, „a tápláléklánc alján” elhelyezkedő kivitelezők, sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz. A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a pályázati kiírásokat, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nemcsak az építőipari multik és a „kormányközeli nagyvállalkozók” – fogalmazott Volner János.

Bejelentette azt is, hogy pártja azt szeretné, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthessék. A frakcióvezető javasolta még, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az ingyenes adatátvitelre, és hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működtessen olyan online felületet, amelyen a vállalkozások eleget tudnak tenni a számlázási kötelezettségeiknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.