Elítéltek is takarítják a temetőket egész évben

Az elítéltek több ezer munkaórát dolgoznak országszerte jóvátételi programok keretében.

MTI
2017. 10. 31. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elítéltek több ezer munkaórát dolgoznak jóvátételi programok keretében azon, hogy a temetőkben a hozzátartozók méltó körülmények között emlékezhessenek meg szeretteikről.

Mindenszentek ünnepén a Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottjai az egykori helyi rabtemetőben végeznek jóvátételi munkát. Szombaton a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 31 elítéltje takarított a kecskeméti református temetőben, az egri fogvatartottak pedig a városi hősök temetőjét tisztították meg.

A veszprémi Szél utcai izraelita temető rendbetételét is fogvatartottak végzik: hat elítélt hat napon át, több mint kétszáz munkaórában végzett bozótirtást nemrég a csaknem kétszáz éves temetőben. A sátoraljaújhelyi hősök temetőjében pedig nem csupán a takarítást végzik a rabok, hanem a sírok és a fejfák, illetve az emlékhelyek felújításáért, karbantartásáért is évről évre ők felelnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.