Erzsébet-táborok: Balog Zoltán meghallgatását kezdeményezi az MSZP

Az Orbán-kormánynak nem fontosak a magyar családok – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

MN
2017. 10. 06. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azzal indokolt: a napokban kiderült, hogy Mészáros Lőrinc megjelent a táborok körül, és rögtön megkapott félmilliárd forintot a gyerekekre szánt pénzből – írja az MTI.

Felidézte, hogy tavaly szeptemberben magántulajdonba került a fonyódi és a zánkai gyermeküdülő. Már akkor felhívta a figyelmet arra: csak idő kérdése, hogy a táborok körül megjelenjen „Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István, és elkezdjék a lopást” – fűzte hozzá.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: „gusztustalan és visszataszító, hogy Orbán Viktor még a hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését is arra használja, hogy a strómanja révén a saját zsebét megtömje”. Ez politikai pedofília – hangoztatta.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a kormány azért államosította az étkezési utalványok piacát, hogy a bevételeket a rászoruló gyerekek üdültetésére költse. Hozzátette: „a jogsértő módon lenyúlt utalványpiac” miatt eddig 10 milliárd forint büntetést kellett kifizetni az utalványforgalmazó cégeknek a magyar adófizetők pénzéből. Az ellenzéki politikus szerint a gyerekek táboroztatására gyermekenként alig több mint 38 ezer forintot költ a kormány, „ők meg milliárdot lopnak el” ebből a keretből is.

Úgy összegzett: az Orbán-kormánynak nem fontosak a magyar családok, a magyar gyerekek, Orbán Viktornak csak egyetlen dolog számít, a saját családja, hiszen „Mészáros Lőrincen keresztül az Orbán család kapja a gyerekektől ellopott pénzt is”.

Bangóné Borbély Ildikó felolvasta az MSZP nyilatkozatát Földi László volt hírszerző Echo TV-s megnyilatkozásáról. Arra szólította fel Orbán Viktort és a Fideszt, „valljanak színt: egyetértenek-e azzal, hogy »háború van«, és »likvidálni« kell a menekülteket segítő civil szervezetek tagjait”, úgy, ahogy azt a Fidesz politikáját támogató Földi László mondta.

Hozzátette: ha Orbán Viktor és a Fidesz nem határolódik el ettől a kijelentéstől, azzal „gyilkolási engedélyt” ad saját híveiknek, hogy jogukban áll bárki életét kioltani, akinek véleménye nem egyezik a kormány bevándorláspolitikájával.

A szocialista politikust kérdezték arról, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök Facebook-bejegyzésben a baloldali szavazókhoz fordult, hogy támogassák pártját a kormányváltás érdekében. Bangóné Borbély Ildikó szerint a baloldali szavazók baloldali demokratikus pártoktól várják azt, hogy leváltsák Orbán Viktort 2018-ban, és nem a „cukiskodó” Vona Gábortól.

Az elvileg rászorulóknak kitalált Erzsébet-programot még 2012-ben indította a kormány. A 444.hu csütörtökön számolt be arról, hogy – mivel a program gazdálkodása nem volt kimondottan átlátható – a TASZ információszabadság-programjának segítségével pert indított a közérdekű adatok megismeréséért. A szerződések listájára hivatkozva közölték, hogy az Erzsébet Üzemeltető Kft.

A portál kiemelte, hogy a beszállítók oldaláról Mészáros Lőrinc cégei tűnnek az állami táboroztatás vagy szállodáztatás legnagyobb nyertesének. Az Erzsébet-programmal összefüggésben megbízáshoz jutott a tulajdonában lévő Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Kft., a Vivienvíz Kft. és a korábban a tulajdonában lévő Bakonyhús Kft. is.

A Fidesz az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében, Bangóné Borbély Ildikó sajtótájékoztatójára reagálva közölte: ha a szocialistákon múlik, akkor Erzsébet-program sem lenne, mert még mindig a multikhoz menne a pénz a gyermekek táboroztatása helyett. Az Erzsébet-program már csaknem egymillió embernek, ebből félmillió gyermeknek biztosított üdülési lehetőséget, a táborhelyek felújítására és bővítésére pedig 26 milliárd forintot biztosít a kormány, hogy még többen, még szebb körülmények között pihenhessenek a jövőben is – fűzték hozzá, és kiemelték: a szocialisták próbálják elterelni a figyelmet a korrupciós ügyeikről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.