Mészáros Lőrinc is jól járt az Erzsébet-programmal

A beszállítók oldaláról a felcsúti polgármester cégei tűnnek az állami táboroztatás nyertesének.

MN
2017. 10. 05. 5:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elvileg rászorulóknak kitalált Erzsébet-programot még 2012-ben indította a kormány. Ebben nem csak táborok vannak: a program köré szervezték az állami tulajdonban lévő szállodák nagy részét, ahová állami kedvezménnyel utazhattak például nyugdíjasok, nagycsaládosok és közszolgák. A program gazdálkodása viszont nem volt kimondottan átlátható, ezért a 444.hu 2016 nyarán a TASZ információszabadság-programjának segítségével pert indított a közérdekű adatok megismeréséért.

Bár a portál első fokon megnyerte a pert, az Erzsébet Üzemeltető Kft. fellebbezett. Végül 2017 őszén peren kívüli megállapodással kiadták szerződéseik listáját.

A 444.hu azt írja, a 48 oldalnyi táblázatból kiderült, hogy az Erzsébet Üzemeltető Kft.

A portál kiemeli, hogy a beszállítók oldaláról Mészáros Lőrinc cégei tűnnek az állami táboroztatás vagy szállodáztatás legnagyobb nyertesének. Az Erzsébet-programmal összefüggésben megbízáshoz jutott a tulajdonában lévő Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Kft., a  Vivienvíz Kft. és a korábban a tulajdonában lévő Bakonyhús Kft. is. A programban részt vevő szállodák előszeretettel vásároltak tojást, pékárut, húst és ásványvizet a milliárdos felcsúti polgármester cégeitől, sőt a szerződéslista alapján még gázra vagy elektromosságra sem költöttek annyit, amennyiért Mészárosék áruit megvették. A dokumentumok szerint

Jól járt az Erzsébet-programmal a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Kft. is, amelynek tulajdonosa a Civil Biztonsági Zrt., ennek a cégnek pedig 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter volt a tulajdonosa. Nekik

A 444.hu mindemellett kiemeli, hogy

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.