Forbes: Mészáros Lőrinc a nyolcadik leggazdagabb magyar

2010 előtt a felcsúti polgármesternek csak egy cége volt, mára a mezőgazdaságtól a bankszektorig érdekelt.

MN
2017. 10. 31. 8:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Forbes magazin legújabb listája a leggazdagabb magyarokról. A 33 nevet tartalmazó lista élén továbbra is Csányi Sándor OTP-vezér áll, 294,3 milliárd forintra becsült vagyonnal; a második Demján Sándor (192 milliárd), a harmadik Gattyán György (188,6 milliárd).

A legérdekesebb, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester ma már a nyolcadik a listán, 105,7 milliárd forintra becsült vagyonával. 2010 előtt Mészárosnak csak egy családi cége volt, de mára a mezőgazdaságtól a médián át a bankszektorig számos érdekeltsége van. Elhíresült mondása szerint „a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor” kellett ahhoz, hogy oda jusson, ahol tart. 

A kilencedik helyen üzlettársa, Szíjj László tiszakécskei építési vállalkozó található, 105,3 milliárd forintra becsült vagyonnal. Tavaly még a hatodik helyen volt még, de a Duna Aszfalt forgalmán meglátszott, hogy szűkebb éven vannak túl: az útépítő tenderek sztárja gyenge évet zárt, a forgalma negyedére, 32,5 milliárd forintra esett egy év alatt.

A kormányzati körökhöz közel álló üzletemberek közül Rákosi Tamás, a tévés műsorokat gyártó IKO-csoport tulajdonosa a 12. helyen szerepel a listán, 83,3 milliárdosra becsült vagyonnal. Üzlettársa, Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 és több kaszinó tulajdonosa pedig a 16. – az ő vagyonát 62,2 milliárdra becsülik. A Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István a 19., 48,7 milliárd forinttal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.