Hatalmasat szakít Zsidai Roy a Várban bérelt lakásokon

Egy éjszaka alatt megkeresik az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan bérleti díját.

MN
2017. 10. 10. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napi 99 ezer forintba kerül egy luxusszoba abban a Zsidai Roy érdekeltségébe tartozó Pest-Buda Hotelben, amelyet az üzemeltető Zsidai-csoport csupán 126 ezer forintért bérel havonta az első kerületi önkormányzattól – írja az Index Juhász Péter keddi sajtótájékoztatója alapján. Az Együtt elnöke hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

Juhász Péter maga is járt a hotelben: egyik ismerőse pénzén szobát bérelt, hogy bebizonyítsa, elképesztő drágán értékesítik az ingatlan egyes részeit.

„Próbát tettünk, hogy mennyit kereshetnek az üzleten, mert üzleti haszonért továbbértékesítik az önkormányzati lakásokat. Kivettük az egyik lakrészt, amely 99 ezer forintba került, tehát majdnem annyiba, mint amennyit az egész épületért fizetnek” – mondta az ellenzéki párt elnöke.

HVG.hu már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy az árkülönbség akár 114-szeres is lehet: egy hétvége alatt, egyetlen lakosztály kiadásával megkeresik a közvagyonért fizetendő havi díjat. Akkor a budavári jegyző azt mondta, a hotelt bérlő cég vállalta, hogy saját költségén elvégzi az önkormányzati tulajdonú műemlék épület felújítását. Ehhez akkor a képviselő-testület is hozzájárult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.