Hibás '48-as emléktáblát avatott Csepelen Németh Szilárd

Két helyen is sikerült elrontani a táblát, de senki sem vette észre.

MN
2017. 10. 08. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 6-án az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében Csepelen – írja a 444.hu. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester, de a nemzeti gyásznapon megjelent Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Ábel Attila meg Morovik Attila is.

De – ahogy arra a lap olvasója felhívta a figyelmet – a Csepel.hu és a kormánypárti Csepel.info szövege szerint sem tűnt fel senkinek, hogy az emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is: az első sorban azt írják, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.