Kisebb tűz miatt kiürítették a budapesti Nemzeti Színházat

A szaunakályha gyulladt ki, senki sem sérült meg.

MTI
2017. 10. 08. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb tűz miatt kiürítették a budapesti Nemzeti Színházat vasárnap délután, senki nem sérült meg – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta, hogy a színház 6. emeletén egy szaunakályha gyulladt ki. Emiatt megszólalt a tűzjelző berendezés is.

Az épület kiürítését még a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték, a tüzet porral oltó készülékkel eloltották. A fővárosi tűzoltók visszahűtötték a túlmelegedett kályhát.

Mintegy 300 néző és ötven dolgozó volt az épületben. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják – tette hozzá a szóvivő.

Bánfalvi Laura, a Nemzeti Színház sajtósa az MTI-nek elmondta, hogy a Csíksomlyói Passió második felvonásának 20. percében jött a tűzjelzés. Hozzátette: a félbemaradt előadás miatt a nézők a jegyeket egy következő előadásra beválthatják.

Vasárnap este még egy előadás lesz a Gobbi Hilda Színpadon, azt nem befolyásolja az eset – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.