Mérgező gáz szivárgott egy váci üzemben

Egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, a környékről huszonhat embert menekítettek ki.

MTI
2017. 10. 08. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műszaki meghibásodás miatt ammónia szivárgott egy váci üzem kompresszorházában, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Csámpai Attila elmondta, hogy a hűtéssel foglalkozó üzem 50 négyzetméteres kompresszorházában mintegy 5 kilogramm ammónia került a levegőbe. Hozzátette, hogy a váci tűzoltók speciális védőruhában behatoltak a helyiségbe, és biztonsági zónát alakítottak ki, valamint tolórekeszekkel elzárták a helyiséget.

Az érintett területről huszonhat embert mentettek ki, akik közül egyet, a gépmestert könnyebb sérülésekkel megfigyelésre kórházba szállítottak. A kiszabadult ammóniát vízzel hígították, és jelenleg vizsgálják, hogy került-e a kiszivárgott gázból a levegőbe. További lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség – fűzte hozzá Csámpai Attila.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.