102 millió forintot kap a kormánytól a Mária Rádió

Miközben egy református csatorna elnémult, a Mária Rádió újabb jelentős forráshoz jutott.

Koncz Tamás
2017. 11. 15. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős támogatást, 102 millió forintot ítélt meg a kormány a Mária Rádió fenntartójának és a vele együttműködő két egyesületnek, így a Mária Út Közhasznú Egyesületnek, illetve a Volkra Ottó János – Magyar Múzsa Alapítványnak.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a rendkívüli intézkedésekre félretett keretből utalják ki az összeget, a fel nem használt részt pedig vissza kell utalniuk a támogatottaknak. Az érintett egyesületek saját, közhasznú célra fordított bevételeik mellett évről évre több tíz milliós támogatást is kapnak az Emberi Erőforrások Minisztériumától vagy a nemzetgazdasági tárcától.

A Mária Rádió fokozatosan terjeszkedik: országszerte 18 vételi körzetük van, nemrég pedig Szombathelyen és Telkibányán is elindították adásukat.

A református rádióhallgatók már nem ilyen szerencsések: Andy Vajna a reformáció 500. emlékévében, a jubileum után egy héttel vásárolta meg Magyar Református Egyház szegedi frekvenciáját  az üzletről csak a helyi hallgatóknak nem szóltak, így őket eléggé mellbe vágta, amikor az Európa Rádió sávján váratlanul a Rádió 1 műsorvezetője, „Kuki” szólalt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.