A Fidesz az Országgyűlés elé vinné az EP „migránspárti” határozatát

Halász János szerint ez a „Soros-terv” több pontjának végrehajtását vetíti előre.

MTI
2017. 11. 26. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász János úgy fogalmazott: az Európai Parlamentben már elfogadtak egy „minden eddiginél veszélyesebb, migránspárti” határozatot, amelyben benne van egyebek mellett a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta, az Európai Unióba belépő migránsok automatikus elosztása és a családegyesítések felgyorsítása.

Olyan dolgok szerepelnek ebben a határozatban, amelyeket nem hagyhat szó nélkül Magyarország sem – mondta Halász János. Ezért kérik, hogy a parlament is tárgyaljon erről, így minden képviselő állást foglalhat az EP-határozatról.

Az EP plenáris ülése múlt csütörtökön hagyta jóvá a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot, így ennek alapján kezdődhetnek majd meg az intézményközi egyeztetések, amint a tagállami kormányokat tömörítő tanács is kialakítja az álláspontját.

Halász Jánost kérdezték arról is, hogy a kormány december 1-jéig meghosszabbítja a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét. A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta: fontos, hogy mindenki véleményt mondhasson, mert a legtöbb emberre van szükség ahhoz, hogy meg tudják védeni Magyarországot a migránsok betelepítésétől. Szerinte Soros György „frontális támadást indított”, azt szeretné, hogy másik, bevándorláspárti kormány kerüljön az Orbán-kormány helyére.

Arra, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke betekinthetett a nemzeti konzultáció kérdőíveinek feldolgozásába, és úgy látta, nem érkezhetett vissza annyi kérdőív, amennyit mondanak, a szóvivő úgy reagált: Hadházy Ákos szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott ívek számával. Közölte: a kormány hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket azért, hogy semmi kétség ne merülhessen fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.