A Fidesz szerint már 2,2 millióan konzultáltak velük

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár állította ezt szerdai tájékoztatóján.

MTI
2017. 11. 29. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – mondta Tuzson Bence szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A pontos szám 2 238 925, ebből postán 2 072 981 érkezett, interneten pedig 165 944-en töltötték ki – állította az MTI tudósítása szerint a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A „Soros-tervről” péntekig lehet véleményt nyilvánítani. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ugyanezen a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció azért is aktuális, mert az uniós intézmények elkezdték a tervek végrehajtását: az Európai Parlament (EP) november közepén arról döntött, hogy létre kell hozni egy kötelező, állandó, létszámkorlát nélküli bevándorlószétosztási eljárást. Az Európai Bizottság is ezt a megoldást támogatja – jegyezte meg.

Hozzátette: az EP-döntés alapján csökkentenék azoknak a tagállamoknak az uniós forrásait, amelyek nem akarnak részt venni a betelepítési programban, ami különösen az ellenálló visegrádi országokat érintené hátrányosan.

Dömötör Csaba bejelentette azt is: a kormány a napokban feljelentést tesz az LMP-s Hadházy Ákos ellen, mert szerintük hazugságokat állított a konzultációról, s bocsánatkérésre szólította fel.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az LMP társelnöke – miután betekinthetett a feldolgozásba – arra jutott, nincs nyilvántartás a beérkező nemzeti konzultációs ívekről. Ez pedig azt jelenti, hogy semmi nem bizonyítja azt a kormánypárti állítást, amely szerint már több mint 1,7 millióan mondtak véleményt az úgynevezett Soros-tervről.

Sőt, a Hír TV Célpont című műsorában bemutatott hangfelvételen egy ügyintéző arról beszélt, talán a fele lehet meg a fideszesek által akkor hangoztatott 1,7 millió válaszlevélnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.