A korábbinál hosszabb nyitva tartással várja a Mikulásgyár az adományozókat

Több mint három héten át, több helyszínen várják az önkéntesek az adományokat.

MTI
2017. 11. 29. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben hosszabb ideig, 22 napon keresztül fogadják az adományokat a Mikulásgyárban Budapesten. A Hősök tere közelében felállított adományozói központ december 1. és 22. között tart nyitva 9 és 21 óra között, emellett több más gyűjtőponton is várják a felajánlásokat – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár fő szervezője szerdán az MTI-vel.

Az összegzés szerint ilyen hosszú ideig még sosem dolgoztak a gyár önkéntesei, de a tavalyi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a hosszabb nyitvatartási időre. Az Ötvenhatosok terén felállított központi helyszín mellett a Lurdy Házban, országszerte a Toyota-márkakereskedésekben és a Hungaroringen is várják az adományokat. Aki nem tud személyesen elmenni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik és a központba szállítják.

A jótékonysági akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos ünnepi programmal várják az adományozókat.

A fő szervező tájékoztatása szerint a Mikulásgyár külföldön is ismert és nagyon népszerű. Már hetek óta érkeznek ajándékok a világ minden tájáról, így küldtek ajándékot Houstonból, Tokióból, Kolozsvárról és Csíkszeredáról is. A NASA főhadiszállásáról, Houstonból például egy játék űrrepülőgépet küldtek az ott lakó magyarok. A fő szervező közlése szerint nagyobb adomány várható Londonból, ahol a kint élő magyarok egy csoportja szervezetten gyűjt a Mikulásgyár részére.

A közlemény felidézi, hogy a Lurdy Házban már harmadik éve működik kihelyezett gyűjtőhelye a Mikulásgyárnak, itt 2016-ban több mint 15 ezer kilónyi ajándék gyűlt össze a rászorulóknak. Hagyományosan a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a szervezet az adományok gyűjtésében vesz részt és segít azok eljuttatásában a rászoruló családokhoz. A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Az adományozók által a postákon ingyenesen leadott, „Mikulásgyár” felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt raktáraiba szállítja.

Zsolnai Endre közleményében felidézi: évről évre nő az adományozási kedv, minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlik össze a jótékonysági akció során. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék érkezett a gyárba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.