A kormányt kérdezik hétfőn a képviselők

Szó lehet a lombikprogram támogatásáról, nyelvoktatásról, vagy az M0-s körgyűrű északi szakaszáról is.

MTI
2017. 11. 19. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők több mint húsz kérdést, valamint további azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak az Országgyűlés hétfőn véget érő ülésén. Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a kérdések másfél, az azonnali kérdések pedig egy órában követnek. A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánypárti padsorokból Bene Ildikó arról kérdezi majd az emberi erőforrások miniszterét, hogy bővül-e a lombikprogram támogatása.

Az ellenzéki padsorokból a szocialista Kiss László arra vár választ a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy mikorra készül el az M0-s körgyűrű északi szakasza. A jobbikos Szávay István Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest arról kérdezi, hogy a kormány mikor kezdi el a Trianon 100. évfordulójára való felkészülést, míg az LMP-s Hadházy Ákos emberi erőforrások miniszterének szánt egyik kérdésének címe: „Romokban a nyelvoktatás”. Az Országgyűlés ülése napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.